KOPEN OF HUREN

    

      

  • Een beginnend speler zal ik afraden om naar de winkel te rennen en een instrument te kopen. Je hebt namelijk nog geen idee van de verschillende mogelijkheden en je eigen wensen. Iets dat "goed klinkt" is niet altijd fijn om te bespelen. 

         Gitaar

  • Het is goed mogelijk om voor minder dan € 200 een nieuwe goede "beginnersgitaar" te kopen. Maar.... niet elke gitaar onder dat bedrag is een goede beginnersgitaar. Laat je adviseren. 

         Accordeon

  • Dit is een heel ander verhaal. Voor het hierboven genoemde bedrag voor een gitaar koop je slechts een "barrel" als het gaat om een accordeon. Alles gaat zwaar. De balg de knoppen., Je gaat het niet leren en je denkt dat het aan jou ligt. Nee.... het ligt dus niet aan jou. Het is het instrument dat niet deugt. Een gevorderde speler weet er misschien nog wel raad mee maar een beginner niet. De winkel verkoopt zoiets graag met de toezegging dat je al je geld terugkrijgt als je binnen 2 maanden een andere (dus veel duurdere) bij hem komt kopen. Maar de lust is de meeste beginners dan helaas al vergaan. Reken op minimaal 800 Euro bij het kopen van een nieuwe accordeon. Een gebied vol angels en voetklemmen dus. Overleg met mij.

        Tweedehands accordeon

  • Die zijn veel te koop. Ook goede. Maar wat is een goede? Het risiko van een miskoop is groot. Er is gegarandeerd van alles mis met een accordeon die lang op zolder heeft gestaan. Enfin... (bijna) alles kan worden gerepareerd. Maar een accordeon reparareren kost veel tijd en geld, Ook voor de vakman.  Je bent al snel enige honderden Euro's kwijt. Als je er geen verstand van hebt neem dan iemand mee die dat wel heeft. 

         Eerst huren dan kopen

  • Dat is misschien een goed idee. Je kunt bij mij een instrument huren voor de eerste periode. Mogelijk dat je dan na een paar maanden een beter beeld hebt van het (soort)  instrument dat je wilt gaan kopen. Ook het aanschaffen van een instrument kan via mijn lespraktijk. Overleg bij koop in ieder geval eerst met mij.

muziek: Deux Accord Diront